Punë studentore në SHBA

SHBA-ja është një sfidë për të gjithë të rinjtë për të vizituar dhe shijuar gjithçka që ofron. Shtetet e Bashkuara quhen “toka e të lirëve” pikërisht sepse u ofron të gjithëve një shans të barabartë për të arritur dhe për të përparuar. Ndoshta gjëja më e rëndësishme është që amerikanët vlerësojnë çdo person dhe nuk marrin vendime biznesi dhe personale bazuar në kombësinë, statusin social, familjen. Ajo që ata vlerësojnë te njerëzit është individualiteti dhe pavarësia. Amerikanët janë shumë të kujdesshëm për të gjitha sukseset e tyre, pavarësisht nëse kanë sukses në sport, punë apo ndonjë gjë që mund t'ju duket e parëndësishme.

Ose thjesht, ju duhet të shikoni filma amerikanë dhe të dëgjoni muzikë amerikane. Ju vishni veshje të markave amerikane dhe përdorni teknologjinë e zhvilluar nga kompanitë amerikane. Ju admironi të dashurit apo të njohurit që kanë qenë tashmë atje dhe fotot e tyre në facebook dhe instagram. Dhe ju mendoni se dini gjithçka që duhet të dini për Amerikën. Jeni të sigurt, e vetmja mënyrë që mund të njihni vërtet Tokën e Premtuar është të jetoni dhe punoni atje për ca kohë. Realiteti dhe mënyra e jetesës amerikane do të jetë shumë më afër jush gjatë pushimeve tuaja verore.

Informacion rreth programit Work & Travel USA

Programi W&T është krijuar për studentët me kohë të plotë që duan të punojnë, të udhëtojnë dhe të vizitojnë Amerikën. Viza që merret është një vizë J1 e krijuar posaçërisht për këtë program. Qëllimi i programit është fitimi i përvojës në punë, zhvillimi profesional, si dhe njohja me kulturën amerikane dhe krijimi i miqve të rinj.

Programi USA Work & Travel ekziston që nga viti 1960 kur Departamenti Amerikan i Shtetit nisi një sërë programesh përmes të cilave të rinjve në mbarë botën iu dha mundësia të përjetonin "mënyrën amerikane të jetesës" për një periudhë kohore. Duke marrë pjesë në programin e shkëmbimit kulturor Work and Travel, studentët kanë mundësinë të kalojnë deri në pesë muaj në Shtetet e Bashkuara, duke bërë punë studentore sezonale me studentë nga e gjithë bota, dhe në të njëjtën kohë kanë një mundësi të shkëlqyer për të udhëtuar në të gjithe Amerikën.

Kontext e organizon këtë program në Maqedoni në bashkëpunim me sponsorët, përkatësisht organizatat zyrtare të akredituara amerikane që janë përgjegjëse për vendin e punës, sigurimin dhe procedurën e plotë për lëshimin e dokumenteve të nevojshme për vizë.

Programi Work and Travel fillon gjatë muajve maj dhe qershor, në varësi të fillimit të pushimeve zyrtare verore, ndërsa data e saktë e nisjes përcaktohet sipas ofertës së punës. Në Maqedoni, pushimi zyrtar fillon më 1 qershor dhe përfundon më 30 shtator. Studentët nuk mund të fillojnë punën para kësaj date.

Pas kësaj date mbaron kontrata e punës, por kanë mbetur edhe 30 ditë që mund të shfrytëzohen për të udhëtuar nëpër Amerikë. Pas përfundimit të pjesës së punës të programit, pjesëmarrësi ka të drejtë të qëndrojë në SHBA edhe për 30 ditë, por ekskluzivisht për turizëm, që është një mundësi reale për të udhëtuar, socializuar dhe njohur njerëz dhe vende në të gjithë SHBA-në. Puna gjatë kësaj periudhe është rreptësisht e ndaluar.

Vendet dhe pozicionet e punës

Të gjitha punët e studentëve për programin Work and Travel janë sezonale. Për këto pozicione nuk kërkohet asnjë përvojë pune apo kualifikim i veçantë. Për pozicionet e punës që kanë kontakt të drejtpërdrejtë me klientët kërkohet njohja e shkëlqyer e gjuhës angleze. Duke marrë pjesë në programin Work and Travel, ju jepet mundësia të punoni ligjërisht dhe të keni të drejta të plota, ashtu si qytetarët amerikanë. Gjithashtu, nëse dëshironi, mund të gjeni lehtësisht një punë shtesë, punë të dytë, të tretë dhe të fitoni të ardhura shtesë. Çdo pozicion paguhet rregullisht, si pagesë e rregullt për të gjitha orët jashtë orarit të punës.

Puna me orar të plotë do të thotë 40 orë në javë dhe shumica e punëdhënësve paguajnë edhe jashtë orarit, pra 50% më shumë se paga bazë! Nëse bëni përpjekje, mund të fitoni më shumë se një shumë të mirë parash në një verë në SHBA. Pozicionet paguhen me orë dhe paga varion nga 9 deri në 19 dollarë në orë.

Vendndodhjet më të njohura ku shkojnë studentët janë:

Block Island

Mackinac Island

Martha’s vineyard

Nantucket

Maine

Newport

Ocean City

Wildwood

Cape May

Virginia Beach

Myrtle Beach

Louisville

Seaside Heights

Branson

Estes Park

Veil

Harbor Springs

Chincoteague

Bethany Beach

Rehoboth Beach

Kushtet për pjesëmarrje në program

Për të marrë pjesë në programin e shkëmbimit të studentëve Work and Travel, duhet të plotësohen kushtet e mëposhtme:

Student i diplomuar me kohë të plotë;

Dhënie e rregullt e provimeve;

Mosha nga 18 deri në 26 vjeç;

Njohuri të gjuhës angleze në një nivel që korrespondon me punën e dëshiruar;

Fonde të mjaftueshme për programin dhe për udhëtimin.

Në program mund të marrin pjesë studentë nga Maqedonia, studentë jomaqedonas që studiojnë në Maqedoni ose studentë maqedonas që studiojnë jashtë Maqedonisë. Gjithashtu, studentët duhet të jenë të përgjegjshëm, të zellshëm, tolerantë, fleksibël dhe të gatshëm për të marrë njohuri dhe përvoja të reja. Nëse plotësoni kërkesat e mësipërme, mos e humbisni mundësinë për të kaluar këtë verë në programin Work and Travel USA!

Aplikimi dhe procedura për programin Work & Travel USA

Regjistrimi për programin fillon më datë 1 nëntor dhe zgjat deri më 1 prill, pra deri në plotësimin e vendeve. Ata që aplikojnë më herët kanë një avantazh në zgjedhjen e vendit të punës dhe vendndodhjes. Para se të aplikoni për programin, ju këshillojmë të na vizitoni ose të na kontaktoni me telefon në mënyrë që të caktojmë një konsultim dhe prezantim falas të programit dhe t'i përgjigjemi çdo pyetjeje që mund të keni. Kur regjistroheni në program, duhet të keni me vete:

Pasaportë;

CV (biografi personale) në anglisht;

Indeks;

Certificate si student I rregullt;

3000 denarë për shpenzimet e aplikimit

Kur të regjistroheni tek ne, do të merrni të gjithë informacionin e nevojshëm në lidhje me programin, vendet e punës, datat dhe procedurat. Procedura për fillimin e programit Work and Travel USA është e thjeshtë:

Regjistrimi në program, plotësimi i një aplikimi dhe nënshkrimi i kontratës bazë për pjesëmarrje në program;

Përzgjedhja e një oferte pune dhe një intervistë Skype me një sponsor ose punëdhënës;

Procesi i përpunimit të dokumentacionit dhe lëshimit të DS-2019, pas ofertës së nënshkruar të punës;

Caktimi i një interviste në Ambasadën Amerikane;

Marrja e vizës dhe organizimi i udhëtimit për në SHBA;

Rezervimi dhe organizimi i biletës se fluturimit vajtje-ardhje;

Orientimi para nisjes;

Udhëtim në SHBA

Ekipi ynë do t'ju udhëheqë në të gjitha hapat e programit, me mbështetje të vazhdueshme për ta bërë të gjithë procedurën sa më të thjeshtë.

Konkluzion

Nëse je student i motivuar që kalon rregullisht provimet, nuk je më shumë se 26 vjeç, flet anglisht, ende po mendon se ku ta kalosh verën e ardhshme dhe të pëlqen miqësia, argëtimi, takimi me njerëz nga e gjithë bota, shopping, dëshironi të vizitoni metropolet më të famshme dhe më të njohura në botë, duke fituar një shumë të madhe parash, atëherë hapi tjetër është të aplikosh për këtë program dhe të fillosh menjëherë përgatitjen e dokumenteve!

- Aplikimet janë në vazhdim dhe mund të aplikoni në: Aplikim për punë studentore


Keni pyetje shtesë dhe nuk mund të vizitoni zyrat tona? Rezervoni një seancë informacioni në internet në: Calendly

Për NE

Konteksti është një ekip i përbërë nga filologë të diplomuar që kanë përvojë të madhe në zbatimin e programeve të shkëmbimit kulturor. Secili nga ekipi ka qenë në një nga programet e shkëmbimit kulturor. Karakteristikat tona janë profesionalizmi i jashtëzakonshëm, standardi i lartë në komunikim, puna e ndershme dhe e palodhur me të cilën Agjencioni KONTEXT është bërë një agjenci e njohur dhe e respektuar në të gjithë Ballkanin dhe më gjerë.

Lokacioni

Употреба на колачиња (Cookies)

Оваа веб-страна користи колачиња за автентикација, навигација и останати функции. Со користење на веб-страната се согласувате да ги добиете колачињата на вашиот уред.