Долгорочно вработување во Германија

Во текот на нашето 16 годишно функционирање како агенција, процедурата безброј пати се менувала, а Контекст секогаш навремено се прилагодува и придржува кон новите регулативи.

McDonald's

McDonald's

Ракување со каса, преземање нарачки на дравтру, подготовка на бургери и други производи од менито, чистење на ресторанот, извршување на зададените задачи од страна на претпоставениот.

Повеќе
KFC

KFC

Ракување со каса, преземање нарачки на дравтру, подготовка на бургери и други производи од менито, чистење на ресторанот,
извршување на зададените задачи од страна на претпоставениот. 

Повеќе
PROFI CON - Contamination Control

PROFI CON - Contamination Control

Откако веќе е исчистена просторијата, вие стапувате на функција со тоа што со посебни средства и опрема, за кои сте обучени како да ги користите претходно, го дезинфицирате и неутрализирате објектот.

Повеќе
Arbeitgeber aus Deutschland

Arbeitgeber aus Deutschland

Brauchen Sie Mitarbeiter? Sie können sie bei uns finden!

Аплицирај

Вработувања во Словенија

Вработување на пристаништето во Копер

Вработување на пристаништето во Копер

RORO - (Roll-on/Roll-off) - постапката на товарење и истовар на возила на бродот. Техника  која им овозможува на возилата да се движат на бродот, влегувајќи и излегувајќи со помош на сопствените тркала.

Повеќе

Студентски програми

Вработување студенти во Германија е она што Контекст успешно го прави повеќе од 16 години. Програмата е во склоп на културна размена т.е. им се дава шанса на млади луѓе преку студентска работа одблиску се запознаат со јазикот, културата, обичаите и да стекнат работни навики.

Image

Студентска работа во Германија

Вработување за студентска работа во Германија е она што Контекст успешно го прави повеќе од 16 години. Програмата е во склоп на културна размена и е наменета за сите студенти на возраст од 18 до 35 години, кои имаат основно познавање на германски јазик или разговорно ниво на англиски јазик и се во можност да работат максимум 90 дена, за време на официјалниот летен распуст пропишан од факултетот на кој студираат.

Image

Студентска работа во Америка

САД се предизвик за сите млади да ја посетат и да уживаат во сé што може да понуди.  САД е наречена „земја на слободните“, токму затоа што на сите им нуди еднакви шанси за постигнување и напредок. Веројатно најважно е што Американците го ценат секој човек и не носат деловни и приватни одлуки врз основа на националност, социјален статус, семејство. Она што го ценат кај луѓето е индивидуалноста и независноста.

Јазични курсеви

Јазични курсеви

Контекст нуди јазични курсеви по германски јазик за студенти и сите кандидати кои планираат да работат во Германија. Сите оние кои сакаат да работат во Германија мора да имаат основни познавања на германски јазик. Целта на овие курсеви по германски јазик е да ве оспособиме за работа во Германија.

Често поставувани прашања - FAQ

Што претставува Social Security Number – SSN?

ССН е единствен број кој се доделува на сите учесници на програмата во САД, без кој не може легално да се вработите во САД. Добиенот ССН важи за секое идно патување во САД, а за него се аплицира во најблиската надлежна канцеларија во САД. Овој број е строго доверлив и не смее да се споделува со никој.

faq
Image
Image
Image
Image

За Нас

Контекст е тим составен од дипломирани филолози кои имаат огромно искуство во спроведување на програмите за културна размена. Секој од тимот бил на некоја од програмите за културна размена. Наши карактеристики се исклучителна професионалност, висок стандард во комуникација, искрена и напорна работа со која Агенција Контекст стана препознатлива и почитувана агенција на целиот Балкан и пошироко.

Долгорочно вработување

Локација

Употреба на колачиња (Cookies)

Оваа веб-страна користи колачиња за автентикација, навигација и останати функции. Со користење на веб-страната се согласувате да ги добиете колачињата на вашиот уред.