Аплицирај за студентска работа

Студентска работа во Германија 2023

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
/ / Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Ниво на познавање на германски - Прочитајте што значи секое ниво пред да дадете одговор.
 
Степен А1 | Почеток. Имате научено едноставни изрази и реченици, на пример каде живеете и кое е вашето хоби.

Степен А2 | Пренесување едноставни информации. Можете да се разберете на едноставни теми и да ги опишете своите потреби, на пример при купување.
 
Степен Б1 | Подготвени за секојдневни ситуации. При патување низ Германија можете да се снајдете во повеќето ситуации во кои ќе се најдете. Можете да зборувате за лични искуства и за настани и да ги соопштите своите ставови.  
 
Степен Б2 | Убедливи во разговорот. Зборувате спонтано и течно дури и со лица на кои германскиот им е мајчин јазик. Можете да следите комплексни текстови и дискусии и да го искажете своето мислење и за апстрактни теми. 
 
Степен Ц1 | Рутинска комуникацијаНе морате воочливо да барате соодветни зборови и флексибилно го користите германскиот јазик во општествениот и професионалниот живот или во образованието. Без проблеми разбирате долги и покомплексни текстови.
 
Степен Ц2 | Компетентна употреба на јазикот. Разбирате се‘ што ќе прочитате или слушнете. Се изразувате спонтано и течно и можете да разговарате на широк спектар теми.Invalid Input

Invalid Input
Invalid Input
Invalid InputInvalid Input
Invalid InputInvalid Input
Invalid InputInvalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid InputInvalid Input

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input

Заштита на лични податоци -  Прибирањето на личните податоци на оваа веб страница е во согласност со прописите за заштита на лични податоци.  Извор: "Заштита на лични податоци".  Политиката за заштита на лични податоци ги содржи практиките за приватност на веб страната Kontext , и објаснува како Контекст ги користи вашите податоци, а се однесува на нашиот веб сајт www.kontext.mk, мобилната апликација kontext.mk за Android и iOS, мобилната верзија на веб сајтот, електронските услуги, нашите социјални мрежи и испратените електронски пораки од нас. Со Политиката за заштита на личните податоци се уредува правото на приватност и сигурност на личните податоци кои се цел на обработка. Ве молиме прочитајте ја Политиката за заштита на лични податоци и повремено проверувајте ја истата за најновите податоци од нашата практика за приватност. Со пристaпување или со користење на нашиот веб сајт се согласувате со сите услови дефинирани во оваа Политика за заштитa на лични податоци и Условите за користење на нашата веб страна. Доколу не се согласувате со овие услови, напуштете ја оваа страна и не го употребувајте нашиот сајт.  Повремено ќе ја менуваме и дополнуваме Политиката за заштита на лични податоци за да ги содржи нашите нови практики, како на пример кога додаваме нова услуга, функционалност или опција на сајтот. Можете да видите кога оваа Политика за заштите на лични податоци била последен пат променета според датумот објавен погоре во “Последно обновено”. Прибирањето на личните податоци на оваа веб страница е во согласност со прописите за заштита на лични податоци.


Invalid Input

За Нас

Контекст е тим составен од дипломирани филолози кои имаат огромно искуство во спроведување на програмите за културна размена. Секој од тимот бил на некоја од програмите за културна размена. Наши карактеристики се исклучителна професионалност, висок стандард во комуникација, искрена и напорна работа со која Агенција Контекст стана препознатлива и почитувана агенција на целиот Балкан и пошироко.

Долгорочно вработување

Локација

Употреба на колачиња (Cookies)

Оваа веб-страна користи колачиња за автентикација, навигација и останати функции. Со користење на веб-страната се согласувате да ги добиете колачињата на вашиот уред.