Потребна документација за студентската работа во Германија

Прв чекор во реализацијата на Вашата студентска работа во Германија е да ја пополните апликацијата за студентска работа во ГерманијаПо пополнувањето на апликацијата, потребно е да ја обезбедите следната документација:

  1. Копија од пасош
  2. Копија од CV-то со кое сте аплицирале
  3. Потврда за редовен студент на англиски или германски јазик, целосно печатена, без рачно пополнувани податоци. Потврдата треба да биде без татково име, бидејќи германските институции го поистоветуваат со средно име (middle name). Доколку факултетот не издава потврда на англиски или германски јазик, треба да ја преведете на судски преведувач, или тоа може да го сторите кај нас за 400 денари.
  4. Формуларот Erklärung zur Immatrikulationsbescheinigung, кој треба индивидуално да го пополните и да го заверите на факултет во 3 примерока. Формуларот можете да го преземете ТУКА, а доколку имате потешкотии при пополнувањето на документот, Ве молиме да го погледнете видеото во прилог кое се состои од инструкции како да го пополните.

За Нас

Контекст е тим составен од дипломирани филолози кои имаат огромно искуство во спроведување на програмите за културна размена. Секој од тимот бил на некоја од програмите за културна размена. Наши карактеристики се исклучителна професионалност, висок стандард во комуникација, искрена и напорна работа со која Агенција Контекст стана препознатлива и почитувана агенција на целиот Балкан и пошироко.

Долгорочно вработување

Локација

Употреба на колачиња (Cookies)

Оваа веб-страна користи колачиња за автентикација, навигација и останати функции. Со користење на веб-страната се согласувате да ги добиете колачињата на вашиот уред.